opc_loader

Wensenlijst

Filters
€ 395
€ 696
Type
Datering
Uurwerk
Slagwerk
Formaat
Merk
Over ons

Tweedehandsklokken.nl is specialist op het gebied van kwaliteitsklokken. Wij zijn een gediplomeerd klokkenbedrijf met ruim 35 jaar ervaring.  Alle klokken worden door ons vooraf nagezien en geleverd met 12 maanden garantie. Bij aanschaf van een klok kunt u profiteren van onze kennis en service. Voor vragen over een van onze klokken of aanvullend advies neem gerust contact met ons op.

PostNL_verzending_Antieke_Tweedehands_klokken

Koekoeksklokken

Artikel 1 tot 2 (van de 2 artikelen). Resultaat:1
Artikel 1 tot 2 (van de 2 artikelen). Resultaat:1

Koekoeksklokken

Bij de gedachte aan een klok met slingeruurwerk komt al snel de alom bekende en felbegeerde koekoeksklok in beeld. Wat de meeste mensen waarschijnlijk niet beseffen, is dat de koekoeksklok oorspronkelijk werd bedacht om in te zetten als wekker. De bouwers hadden destijds de bedoeling om het geluid van een kraaiende haan na te bootsen. Dit bleek achteraf gecompliceerd, zo niet onmogelijk, zeker met de materialen die voorhanden waren. In het Zwarte Woud zaten ook veel orgelbouwers, waardoor de koekoek in beeld kwam. De Zuid-Duitse klokkenmaker Franz Ketterer kwam omstreeks het jaar 1730 op het idee om een mechanisch systeem bestaande uit balgen, fluitjes, orgelpijpjes en stangen te gebruiken. Door dit mechanisme te combineren met een traditionele slingerklok was de geboorte van de koekoeksklok een feit.

In beginsel werd de koekoeksklok meestal vervaardigd in de vorm van een spoorbaanhuisje. Na verloop van tijd evolueerde de vorm van de klok mee met de nieuwste trends, waardoor de huisvorm niet meer allesbepalend bleek. Ook werd het mechanisme verder uitgebreid, zodat bewegende onderdelen, zoals dansende poppetjes en een draaiende watermolen de koekoeksklok nog meer charme toekenden. Het muzikale gedeelte werd verder verfraaid door de inbouw van een speeldoos. Deze speelt tijdens het slaan van de klok een vrolijk deuntje, terwijl de bewegende poppetjes en figuurtjes het schouwspel compleet maken.

Door de eeuwen heen is er weinig veranderd aan de grondbeginselen van het bouwen van een koekoeksklok. Het blijft onder de slingerklokken een bestseller, met als gevolg dat er nog steeds nieuwe modellen worden ontworpen. Het mag hierdoor gerust gezegd worden dat de koekoeksklok een blijvertje en dus tijdloos is. Ook de tweedehandse klassiekers blijven ongekend populair onder de vele liefhebbers van de koekoeksklok. Tijdens de historie van deze kenmerkende klok zijn er immers juweeltjes van modellen gebouwd. Ze zijn gezocht en gewild door liefhebbers en verzamelaars, maar ook populair bij de huidige generatie. De koekoeksklok is immers uitermate geschikt in een omgeving waar klassiek en modern in elkaar overgaan.

We horen graag van u als er nog vragen zijn over onze klokken en barometers. Neem dus gerust contact met ons op via de reguliere kanalen die staan op de site onder de knop contact. We streven ernaar om uw vragen tijdig en adequaat te behandelen. Doel is dat u met een gerust hart kunt shoppen en daarna genieten van de unieke objecten uit ons aanbod.

Bij aanschaf van onze (tweedehandse) klokken geniet u tevens van de volgende voordelen:
• Kopen bij een gerenommeerde en gediplomeerde klokkenmaker.
• Keuze uit een zeer ruim en gevarieerd aanbod dat regelmatig wordt uitgebreid en aangevuld.
• Alle klokken worden zorgvuldig geïnspecteerd, deskundig gerepareerd, netjes opgepoetst en nauwkeurig verpakt voor verzending.
• Een garantietermijn van 12 maanden op aankoop van onze klokken en barometers.
• Bij bestellingen met een totaalbedrag vanaf € 75 is de verzending gratis.