opc_loader

Wensenlijst

Filters
€ 58
€ 495
Type
Datering
Uurwerk
Slagwerk
Formaat
Merk
Over ons

Tweedehandsklokken.nl is specialist op het gebied van kwaliteitsklokken. Wij zijn een gediplomeerd klokkenbedrijf met ruim 35 jaar ervaring.  Alle klokken worden door ons vooraf nagezien en geleverd met 12 maanden garantie. Bij aanschaf van een klok kunt u profiteren van onze kennis en service. Voor vragen over een van onze klokken of aanvullend advies neem gerust contact met ons op.

PostNL_verzending_Antieke_Tweedehands_klokken

Barometers

Artikel 1 tot 3 (van de 3 artikelen). Resultaat:1
Artikel 1 tot 3 (van de 3 artikelen). Resultaat:1

Barometers

Onze moderne manier van weervoorspelling had nooit kunnen bestaan zonder de uitvinding van de barometer door de Italiaan Evangelistica Torricelli in 1644. Pas vanaf dit jaartal is men actief begonnen met het meten van het weergedrag. De barometer meet de plaatselijke luchtdruk, waardoor deze als gevolg een indicatie kan weergeven van het (toekomstig) weergedrag. Torricelli ontdekte, door te experimenteren met kwik, dat deze vloeistof door de invloed van weersverschillen uiteenlopend reageerde. Hij goot de vloeistof in een (luchtledige) buis met smalle doorsnee en observeerde dat het kwikniveau soms zakte of omhoogging. Zakte het kwik dan was er meestal slecht weer op komst en als het steeg werd het stralend weer.

Een aantal jaren na de ontdekking van dit principe werd de barometer geperfectioneerd door middel van een schaalindeling. Door montage van de kwikbuis op een wandplank kon men hierop een redelijk accurate indicatie van de weersvoorspelling aflezen. Langzaam maar zeker werd het weerinstrument toegankelijk voor de gemiddelde burger, die er gretig gebruik van maakte. Het waren o.a. boeren die het meeste voordeel haalden uit deze voorspellingen. Oogsten die in het verleden door weersinvloeden waren mislukt, zouden in de toekomst steeds vaker van de ondergang worden gered.

Eeuwen later, na de introductie van de originele barometer, is men ook begonnen met experimenten waarbij andere vloeistoffen dan kwik worden ingezet. Een voorbeeld hiervan is de Innovacelli barometer, waarbij inerte vloeistof en een membraan een nauwkeurige indicatie geven van het weergedrag.

De barometer is niet alleen een goede weervoorspeller, maar ook een echte blikvanger binnen het interieur. Er zijn door de eeuwen heen prachtige exemplaren vervaardigt en nog steeds in roulatie. Bent u dus op zoek naar een originele barometer kijk dan even rond in onze webshop of breng ons op de hoogte van uw wensen.

We horen graag van u als er nog vragen zijn over onze klokken en barometers. Neem dus gerust contact met ons op via de reguliere kanalen die staan op de site onder de knop contact. We streven ernaar om uw vragen tijdig en adequaat te behandelen. Doel is dat u met een gerust hart kunt shoppen en daarna genieten van de unieke objecten uit ons aanbod.

Bij aanschaf van onze (tweedehandse) klokken geniet u tevens van de volgende voordelen:
• Kopen bij een gerenommeerde en gediplomeerde klokkenmaker.
• Keuze uit een zeer ruim en gevarieerd aanbod dat regelmatig wordt uitgebreid en aangevuld.
• Alle klokken worden zorgvuldig geïnspecteerd, deskundig gerepareerd, netjes opgepoetst en nauwkeurig verpakt voor verzending.
• Een garantietermijn van 12 maanden op aankoop van onze klokken en barometers.
• Bij bestellingen met een totaalbedrag vanaf € 75 is de verzending gratis.